Semba / Kizomba

Wat is semba / kizomba?

Na Passada

Vrij vertaald betekent Na Passada opeenvolgende stappen en dat is wat je doet als je kizomba danst. Twee dansers die zich vrij van gedachten mee laten slepen door de sensuele ritmes uit Angola, Cape Verde, Guinea-Bissau, Mozambique, São Tomé, Príncipe en Equatorial Guinea, waar de dans en muziek oorspronkelijk vandaan komen. Deze manier van dansen geeft een geheel nieuwe dimensie aan leiden en geleid worden.

Kizomba / Semba

Het allerbelangrijkste bij Kizomba is men plezier heeft tijdens het dansen. Kizomba betekent nota bene ‘feest’. Om de kans op fun voor beide partijen te maximaliseren, vinden wij het belangrijk dat je als heer goed leert leiden en als dame goed leert volgen.

Naast het spel van leiden en volgen is het net zo belangrijk om de basis elementen van de dans, de muziek en culturele achtergronden eigen te maken. Tijdens de lessen leggen we veel nadruk op de basis elementen, de technieken om de juiste connectie te vinden en musicality.

Lesprogramma Na Passada

We bieden lessen aan voor verschillende niveaus: “Beginners, Improvers en Intermediate/Advanced”.

Het volledige lesprogramma is op elkaar afgestemd en alle dansstromingen komen aan bod: Kizomba, Semba, Tarraxinha en Urban Kiz. Voor alle niveaus geldt dat voor ieder seizoen er nieuwe variaties en mogelijkheden worden gegeven om met eenvoudige patronen te spelen op de dansvloer.

Mocht je, je als cursist nog niet comfortabel genoeg voelen om door te stromen naar het volgende niveau dan hoef je dus niet bang te zijn dat je dat je in het nieuwe seizoen alleen maar herhalingen krijgt.

Beginners

In de beginnerscursus ligt de nadruk op de connectie, gewichtsverplaatsing en het leren aanvoelen van een correcte manier van leiden en volgen.
Er wordt heel gedetailleerd ingegaan op de diverse basis elementen en variaties hierop.

Improvers

In de improverscursus bouwen we verder op de basis elementen en technieken de men in de beginnerscursus heeft geleerd. Nadruk zal meer verschuiven naar juiste gewichtsverplaatsing en musicality. De cursist zal steeds meer het verschil tussen de dansstijlen onder de kizomba paraplu leren kennen.

Intermediate / Advanced

In dit niveau zal de cursist zowel kizomba, semba, tarraxinha en urban kiz verder leren herkennen en dansen. De technieken worden iets meer ingewikkeld, maar we zullen altijd teruggrijpen naar de basis die men geeft geleerd.

[]
1 Step 1

SalsaVista Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte over de laatste ontwikkelingen, aankomende open dagen, workshops en meer.

Naam
Previous
Next

Meest recente berichten

Semba / Kizomba leren dansen?

Start met de cursus Semba / Kizomba en ervaar het plezier en de gezellige sfeer van het dansen!

Menu