Docenten

Maak kennis met onze docenten

Ruud Adriaanssen

Ruud

In mijn jeugd was ik erg actief met stijldansen. Toen wist ik het al, dansen hoort bij mij! Tijdens een vakantie in de Dominicaanse Republiek sloeg de vonk over naar het ‘Latin’ dansen.

Terug in Nederland ging ik salsalessen volgen bij “Together Strong” o.l.v. Ruben Alken. Al snel groeide salsadansen uit tot mijn grootste hobby en danste ik veel nationaal en internationaal waaronder ook grote congressen. Natuurlijk kon een reis naar Cuba niet uitblijven. Daar sprak de ‘Cubaanse’ Salsa mij zo erg aan dat ik, eenmaal in NL, mij daar volledig op ging richten.

De droom een eigen dansschool hebben werd steeds groter en kwam steeds vaker in mijn gedachten voor. In 2006 werd salsadansschool SalsaVista tot leven geroepen. Samen met het enthousiaste team van vrijwilligers en cursisten groeide de dansschool uit tot een van de grootste salsadansscholen van Brabant.

De afgelopen jaren heb ik mijn kennis uitgebreid met vele bezoeken aan congressen, privélessen van Cubaanse salsaleraren en nogmaals een bezoek aan Cuba. Tijdens deze laatste reis leerde ik zowel de Cubaanse cultuur beter kennen en kreeg ik privéles van lokale leraren. Ook de Bachata, een dans die uit de Dominicaanse Republiek komt, bleef ik dansen. Hierin heb ik mij gespecialiseerd en vind ik het een uitdaging om mooie, ingewikkelde moves te bedenken.

Salsa staat voor gezelligheid, plezier maken en even alledaagse dingen vergeten. Dit gevoel staat centraal in mijn lessen. Ik streef ernaar dit aan cursisten mee te geven.

Ruben

Ruben

Op 27 jarige leeftijd begint mijn salsaverhaal. Hoewel ik geboren en getogen ben op het zonnige Curaçao heb ik mijn eerste salsapassen gezet op Nederlandse bodem. Vanaf dag één ben ik verslaafd! De Cubaanse salsaklanken zitten zo diep in mij geworteld dat ik bij het horen van deze muziek niet meer stil kan blijven staan. Zelfs als de muziek niet aan staat ben ik aan het dansen omdat de muziek in mijn hoofd altijd doorgaat met als gevolg dat ik regelmatig betrapt word op het maken van salsa passen en bewegingen.

In 2007 ben ik begonnen met het volgen van salsalessen bij SalsaVista. Door veel te oefenen en te assisteren bij de lessen had ik mij de dans al snel eigen gemaakt. Na een aantal cursussen vroeg Ruud (Adriaansen) aan mij of ik het leuk zou vinden om lessen te geven. Met een dikke “JA” als antwoord kreeg ik van hem de kans om met kleine stapjes steeds meer in de rol van de leraar te gaan staan.

Inmiddels geef ik sinds 2010 zelfstandig les bij SalsaVista. Salsa is niet alleen een dans, het is net zo goed een gevoel. Daarom vind ik het belangrijk dat de cursisten tijdens de les niet alleen salsapassen leren maar ook het Cubaanse “salsagevoel” ontdekken. Salsa en plezier gaan hand in hand maar pas als je de muziek voelt ervaar je ook de vrijheid van de dans.

Menu