Docenten

Maak kennis met onze docenten

Ruud

In mijn jeugd was ik erg actief met stijldansen. Toen wist ik het al, dansen hoort bij mij! Tijdens een vakantie in de Dominicaanse Republiek sloeg de vonk over naar het ‘Latin’ dansen.

Terug in Nederland ging ik salsalessen volgen bij “Together Strong” onder leiding van Ruben Alken. Al snel groeide salsa dansen uit tot mijn grootste hobby en danste ik veel nationaal en internationaal waaronder ook op grote congressen. Natuurlijk kon een reis naar Cuba niet uitblijven. Daar sprak de ‘Cubaanse’ Salsa mij zo erg aan dat ik, eenmaal in Nederland, mij daar volledig op ging richten.

De droom een eigen dansschool hebben werd steeds groter en kwam steeds vaker in mijn gedachten voor. In 2006 werd salsa dansschool SalsaVista tot leven geroepen. Samen met het enthousiaste team van vrijwilligers en cursisten groeide de dansschool uit tot één van de grootste salsa dansscholen van Brabant.

De afgelopen jaren heb ik mijn kennis uitgebreid met vele bezoeken aan congressen, privélessen van Cubaanse salsaleraren en nogmaals een bezoek aan Cuba. Tijdens deze laatste reis leerde ik de Cubaanse cultuur beter kennen en kreeg ik privéles van lokale leraren. Ook de Bachata, een dans die uit de Dominicaanse Republiek komt, bleef ik dansen. Hierin heb ik mij gespecialiseerd en vind ik het een uitdaging om mooie, ingewikkelde moves te bedenken.

Salsa staat voor gezelligheid, plezier maken en even alledaagse dingen vergeten. Dit gevoel staat centraal in mijn lessen. Ik streef ernaar dit aan cursisten mee te geven.

Menu